Module 3 opdrachten

Hoofdstuk 3
Huiswerkopdrachten

Opdracht 1: Gezonde en voedzame basis

Ga eens na voor jezelf in hoeverre de basis van jouw eetpatroon een voedzame basis is. In de eerste week heb je je eetpatroon al opgeschreven en ingestuurd. Naar aanleiding daarvan heb je wellicht al tips en tricks gekregen. Maar inmiddels heb jij ook weer extra kennis opgedaan en kan je zelf ook beter kijken naar je eetpatroon om te kijken waar jij nog verbeteringen kan toevoegen bijvoorbeeld.

Ga dus eens na voor jezelf: hoe kan je je basis nog voedzamer maken? En geef jezelf daarnaast ook de ruimte om wat lekkers te blijven inplannen! Het hoeft geen perfect eetpatroon te zijn, maar het moet in balans zijn. Dus kies voor een voedzame basis en laat er ook wat ruimte over voor wat lekkers.

Stuur hiervan een voorbeeld in van een dag voor feedback. Je kan dit mailen naar nutrition@caribbeanwarrior.com.

Opdracht 2: Volwaardige maaltijden

Ga na voor jezelf in hoeverre jouw hoofdmaaltijden, dus je ontbijt, lunch en diner volwaardig zijn. Bevatten ze allemaal koolhydraten, eiwitten en vetten. En niet te vergeten: bevatten ze ook de fun foods en fun flavours?

Hierbij de uitdaging voor jezelf om de aankomende tijd bewust ervoor te kiezen om je maaltijden volwaardiger te maken. Dus dat je alle macro’s toevoegt en dat je gaat kijken wat dit doet met jouw verzadiging. Zit je langer vol? Geeft het je meer energie?

En vergeet ook niet de fun foods/ fun flavours toe te voegen als je merkt dat je iets eet, waarvan je eigenlijk weet dat het gezond is, maar je het niet per se mega lekker vindt. Mentale voldoening is ook mega belangrijk, dus voeg het ook zeker toe!

Verdieping

Luister de podcast voor de verdieping

#16 - Gezond vs ongezond, goed vs slecht... een andere kijk!
Scroll to Top