Module 11 opdrachten

Hoofdstuk 11
Huiswerkopdrachten

Opdracht 1: Ga na voor jezelf welk soort eetbui jij hebt

Zoals je hebt ontdekt in dit hoofdstuk zijn er verschillende oorzaken van eetbuien. Ieder persoon is anders en iedereen gaat er ook anders mee om.

Het hebben van eetbuien is al vervelend op zichzelf. En ik snap heel goed dat je dat wilt verminderen. Het zit je progressie in de weg van afvallen, maar ook verslechtert het de relatie met voeding van jou.

Dus hierbij is de opdracht: ga eens na voor jezelf welk soort eetbui je hebt. 

Of op welke momenten jij last hebt van overeet momenten/ eetbuien. En ga daarna aan de slag met de tips om die specifieke oorzaak van dat soort eetbuien te verminderen.

Een voorbeeld: als jij merkt dat je op een dag van werk thuis komt en je beland in de kast met koekjes. Terwijl je weet dat je overdag én te weinig hebt gegeten én geen volwaardige maaltijden hebt gegeten, dan is daar al ruimte voor verbetering. Want dan kan je aan de slag met het volwaardig maken van je hoofdmaaltijden en kan je ervoor zorgen dat je of die hoofdmaaltijden iets uitbreidt, of dat je wat extra snacks meeneemt voor tussendoor zodat je over het algemeen meer eet en geen eetbui krijgt ‘s middags.

Opdracht 2: Breng je gewoonte eten in kaart

Het kan zijn dat jij op bepaalde momenten vanuit gewoonte eet. Dus zonder dat je er echt van geniet, maar omdat je het eet, omdat je het altijd eet.

Ga eens na voor jezelf op welke momenten jij dat doet & of je er ook dan van geniet.

Dit helpt jou om bewustere keuzes te gaan maken en ook om meer te genieten van datgene, als het niet meer routinematig is.

Je mag de opdrachten als je het fijn vindt insturen naar nutrition@caribbeanwarrior.com Het is niet verplicht.

Verdieping

Luister de podcast voor de verdieping.

10 oorzaken van eetbuien
Snaaien als je thuiskomt
Scroll to Top