Module 8 opdrachten

Hoofdstuk 8
Huiswerkopdrachten

Opdracht 1: Breng je eetregels en restricties in kaart

We willen je vragen om eens kritisch naar je eigen eetpatroon te kijken. En kritisch naar je beweegpatroon/ je leven. En om daarbij eens echt te kijken naar welke eetregels en restricties jij oplegt voor jezelf.

Restricties kunnen er in allerlei soorten en maten zijn, zoals ik ook heb beschreven in hoofdstuk drie van deze module.

De opdrachten:

Schrijf voor jezelf eens op welke restricties en eetregels je hebt rondom eten.

Schrijf voor jezelf eens op welke restricties/ regels jij hebt rondom bewegen.Schrijf eens op welke restricties/ regels jij nog meer in je leven hebt.

Door dit in kaart te brengen, word je er meer bewust van. Hierdoor weet je ook waar er nog winst te behalen valt. Want de restricties zorgen er niet voor dat jij je doel gaat behalen. Zij zullen je op elk vlak mogelijk gaan tegenwerken. Jij denkt dus misschien juist door die regels te hebben ingevoerd, danwel bewust of onbewust, dat jij de controle houdt. Maar niets is minder waar. De regels houden controle over jou.

Bij de bewustwording begint het. Dan kan je zelf aan de slag met kijken: waarom doe ik dit? Helpt mij dit? Of werkt het me tegen op lange termijn? Hoe reƫel is het om deze regels te blijven toepassen?

Dus breng alles in kaart en ga de uitdaging aan om de restricties en eetregels in kleine stappen af te bouwen. Begin eerst met eentje. En breidt het daarna uit.

Je mag de opdracht als je het fijn vindt insturen naar nutrition@caribbeanwarrior.com.

Verdieping

Luister de podcast voor de verdieping.

Chips als ontbijt, dat doe je toch niet

Eetregels helpen niet

Eten schrappen werkt tegen je

Scroll to Top