Module 4 opdrachten

Hoofdstuk 4
Huiswerkopdrachten

Opdracht 1: Hoofddoel opknippen in subdoelen

In dit hoofdstuk heb je kunnen lezen dat het belangrijk is om je hoofddoel op te knippen in kleinere doelen, zodat je het behapbaarder maakt voor jezelf.

De opdracht luidt dan ook: knip jouw hoofddoel op in kleinere doelen. Pak dus nogmaals je hoofddoel erbij en schrijf eens op hoe je dit hoofddoel in kleinere doelen kan knippen, zodat jij alle afzonderlijke kleinere doelen sneller kan behalen.

Ik zal hieronder nogmaals twee voorbeelden geven voor als je een afvaldoel hebt en ook eentje als je geen afvaldoel hebt, maar dat je voornamelijk wilt werken aan je relatie met voeding.

Doel: 8 kg afvallen ongeveer (zodat ik weer fijner in mijn vel zit)

Hierbij kan elke kg afvallen al een afzonderlijk doel zijn, maar ook:

  • Nieuwe broek/shirt kopen waarbij ik me fijn voel
  • Mealpreppen uitproberen en uitbreiden elke week
  • 1x per week meer wandelen
  • Meer water drinken
  • Meer groente & fruit

En eigenlijk helpen de kleine doelen om jouw uiteindelijke doel te behalen, zoals ook beschreven in hoofdstuk 3 en hier gaat de volgende opdracht ook over.

Doel: relatie met voeding/ mezelf verbeteren:

  • Producten die ik nu liever niet meer eet stapsgewijs gaan herintroduceren in mijn eetpatroon en mijn gedachten gaan uitdagen. En elk product wat je opnieuw introduceert en je geen schuldige gedachten meer over hebt is al een win!
  • Elke week reflecteren en dankbaarheid opschrijven
  • Negatieve gedachten over mezelf opmerken en ombuigen naar neutrale gedachten over mezelf
  • Meer inchecken bij mijn honger en verzadigingsniveau
  • Stoppen met eten als ik vol zit en durven eten te laten staan

En hierbij geldt ook: kleine stapjes. Eigenlijk overal waar je nu tegenaan loopt, kunnen al kleine onderdelen zijn voor je einddoel.

Schrijf dus je hoofddoel concreet op en maak daaronder verschillende kleine subdoelen voor jezelf. Je kan deze opdracht mailen naar nutrition@caribbeanwarrior.com en dan kijken we met je mee!

Opdracht 2: Habit tracker invullen

Via de link hieronder kan je de habit tracker downloaden. Je kan hem zelf printen en dan invullen. Schrijf hierin dus je kleinere doelen op voor de aankomende maand. Zo kan je daaraan gaan werken en werk je ook direct aan je hoofddoel, zonder dat het zo extreem voelt.

Leg de habit tracker ook op een plek neer dat je hem elke dag ziet. En vul hem ook elke dag in. Zo word je er steeds aan herinnerd. Hang hem bijvoorbeeld aan de koelkast, leg hem op je nachtkastje of op je TV kast. Als het maar ergens is in het zicht is.

Stuur hem naar nutrition@caribbeanwarrior.com, dan kijken wij mee of je niet te grote doelen hebt opgeschreven 😉

Klik hier om de habit tracker te downloaden!

Verdieping

Luister de podcasts voor de verdieping.

#12 - Waarom weet ik wel wat ik moet doen, maar doe ik het niet?
Ongezonde patronen doorbreken: niet makkelijk, maar wel de moeite waard
Scroll to Top