Module 7 opdrachten

Hoofdstuk 7
Huiswerkopdrachten

Opdracht 1: Maak een lijst van alle ‘goede’ en ‘slechte’ voedingsmiddelen volgens jou

Het kan zijn dat je nu nog zwart/wit denkt over eten. Dus dat je eten in hokjes plaatst van goed en fout. En dat is niet erg dat je dat nu nog doet. Het is een heel proces om daar afscheid van te nemen. Maar we gaan er wel mee oefenen.

En de eerste stap daarbij is bewustwording. Dus de opdracht die hierbij hoort is: maak een lijstje van voedingsmiddelen die in jouw ogen ‘goed’ zijn en welke ‘slecht’ zijn.

En met goed bedoelen we dan eten waarvan je denkt dat ze sowieso super gezond zijn en je ze eet omdat je denkt dat je ervan afvalt. En met slecht bedoelen we eten waarvan je denkt dat je ze niet mag eten, omdat je denkt dat dat niet kan tijdens afvallen. Of eten waarvan je een schuldgevoel krijgt als je het eet.

Breng het zo goed mogelijk voor jezelf in kaart, dat helpt je weer bij het herstellen van je relatie met voeding. Want geen enkel eten is goed of fout van zichzelf.

Opdracht 2: Maak een lijstje van alle fearfoods die je hebt

Fearfoods zijn producten die je sowieso niet eet, waarvoor je eigenlijk een beetje bang bent. Omdat je denkt dat je daarvan aankomt. Terwijl je het wel lekker eten vind.

Je mag de opdrachten als je het fijn vindt insturen naar nutrition@caribbeanwarrior.com.

Verdieping

Bekijk de volgende video en link

Gezonde balans - optimavita
Feiten en fabels over voeding
Scroll to Top